Räknare

torsdag 2 oktober 2008

Slänger ut en fråga!!!

På vilket sätt påverkas du positivit av att din SÖMN fungerar??? Fysiskt, Psykiskt och Socialt.

Hjälp mig gärna komma loss ur min tankekoma!! Jag håller på och skriver en skolgrej och har kört fast!!

"The mind never sleeps"

9 kommentarer:

Anonym sa...

Sicken svår fråga.. Tillämpar man Occhams rakblad borde det vara motsatsen till vad som händer om ens sömn inte fungerar.. Då är det ju inte mycket annat som fungerar heller..

God sömn torde vara ett bevis på att man fungerar som man ska, fysiskt, psykiskt och socialt..

/anonym med grava sömnproblem

Anonym sa...

Ve dig.. Nu kunde jag inte släppa frågan.. Den här "skolgrejen", är det psykologi eller att ni ska lära er förstå frågeställning?

"På vilket sätt påverkas du positivit av att din SÖMN fungerar".. Det är egentligen en väldigt dum fråga som troligtvis endast försäljare av sömntabletter ställer, sömnen är kroppens spegel och frågan borde varit; "Hur påverkas din sömn av din fysiska, psykiska och sociala situation. Utan kemi kan man bara påverka sömnen, inte låta sömnen påverka. tror jag..

Såvida man inte jobbar dygnet runt och har sömnbrist, men det är ju en helt annan sak..

/fortfarande anonym men nu kanske jag kan sova utan att grubbla på din fråga.. :D

SaRa sa...

Hej du anonyma :)
Vilken tur att man får tro vad man vill ;) och jag tror du har rätt i dina troenden... jag hade i och för sig kunnat ställat frågan bakvänt...
"Hur påverkas du om din sömn INTE fungerar"
(och så hade jag bara kunnat skriva mottsatsen till det, men hur kul är det att göra det enkelt)
Men jag ska skriva utifrån ett positivt hälsoperspektiv... och JA det är psykologi.
Keep on the thinking ;)

Anonym sa...

Fysiskt - Det är under sömnen kroppen reparerar sig dvs man håller sig friskare om man sover bra och tillräckligt.

Psykiskt - Vid bra sömn är hjärnan bättre rustad att klara dagens påfrestningar och intryck. Den kan lättare sortera och ta in vad som är prioritet.

Socialt - Hänger ihop med psykiskt tycker jag. Du kan lättare möta andra människor i motgång och medgång om du har bra sömn i bagaget. Det är även en träningssak i hur man fungerar med och bemöter andra. Vid dålig sömn är stubinen mycket kortare.

Hoppas du har fått någon hjälp...

SaRa sa...

VARFÖR är alla anonyma???

Anonym sa...

En fysisk bieffekt jag upplever av dålig sömn är en förlamande huvudvärk, ont i ögonen och slapphet. När man nästan vill gråta bara för att man är så hängig. Sen blir man ju inte så jäkla energisk direkt heller.

Psykisk. Eeh. Jadu, det hänger ihop mkt med ovan faktiskt. Och socialt, inte orkar man hålla på att vara social när man är trött! ;)

Du kan läsa om vårat senaste problem på vovvens blogg förresten.
/Inte anonym ;)

Anonym sa...

Jag igen.
Hur har du det förresten? Har ju läst en del i din blogg iofs. Pratade med Mange om att dra ihop vår gamla klass och göra nåt. Fika, käka, vad som helst. Gärna inomhus nu då kanske.. Vad tror du?
Fy satan vad kallt det börjat bli, jag vet ärligt talat inte hur jag ska överleva vintern!
Tjohej!
/ fortf. inte anonym.

Anonym sa...

Anonym säger:

Slutade snusa för strax 2 år sedan o blev sååå mkt piggare.

Har ju lyckan att jag skall infinna mig på arbetet kl:0600 varannan vecka, o som snusande hade jag en översovningskurva på 97%. Men efter att all nikotin flög ur kroppen flyger jag ur sängen när klockan ringer o kommer försent (till jobbet) ett fåtal gg i kvartalet o då några min istället för att man kom till jobbet runt kl 10.

Så sluta nikotina o lägger er när ni blir trötta o sitt inte vid datorn till det svider i ögonen, ni uträttar inget vid den i alla fall...

Så på fråga:

1) Fysiskt mår jag självklart bättre då man ej konstant är trött.
2) Psykiskt oxå bra, var ju lite slitigt att komma till jobbet efter halva dagen, man skall ju iaf föreställa lite vuxen/mogen.
3) Socialt fungerar det oxå bättre, man orkar låssas lyssna på omgivningen o få det att verka som om man bryr sig. Hur man kan avslöja att jag inte bryr mig ett skit om vad någon säger är när jag med jämna mellanrum säger "ja-ja"... :D

//Dr Phil (& bröst expert)

Anonym sa...

Jasså du "DR PHIL" eller va d "Bröstexpert";) så du flyger ur sängen på morron du! De skulle jag oxå vilja göra......